Varm røykelaks med asparges

70-80 g røykelaks pr pers til forett
3-4 asparges pr pers
1 god ”klype” sommerkål

Røykelaksen skjæres i passende porsjonsstykker. Stekes i ovnen på ca 70-80 grader i ca 15-20 min. Den skal så vidt begynne å flake seg. Asparges forvelles i kokende saltvann ca 1-2 min avhengig av størrelse. Sommerkålen finsnittes og svisjes raskt i varm panne med smør. Smak til med salt, pepper og strø over litt finhakka gressløk.

HOLLANDAISE enkel variant
75 g mjukt/romtenperert meierismør
1 dl kremfløyte
2 eggeplommer
Sitronsaft, salt og pepper
Ha alt i ein kjele, varm opp sakte under konstant røring/pisking. Når sausen blir varm (litt før kokepunkt), tjukner den til passe konsistens. Viktig at det ikkje koker, da sprekker/skiller sausen seg. Smak til med sitron, salt og pepper.