HØSTSALAT MED VARMRØYKT SVANØYLAKS

600 gr Varmrøykt Svanøylaks
350 gr salat, valgfri favoritt
6 rødbeter/gulbeter
6 stk sylta småløk

120 gr sylta sopp
(0,5 dl hvitvinseddik 1 dl sukker 1,5 dl vann)

Bak betene i ovn med salt og olivenolje i ca 40 min på 200 grader. Skrell betene og kutt i biter. Kok opp syltelaka, ha i renset høstsopp og løk. Sett til side i 5 min, sil av.

Sennepsdressing:
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 ss rødvinseddik
2 dl rapsolje

Bland eggeplomme, sennep og eddik i en bolle og spe i olje. Smak til med salt og pepper. Vend sammen alle ingrediensene med 1 dl sennepdressing og halvparten av laksen. Resten av laksen legges på toppen ved servering.