Høstsalat med varmrøykt Svanøylaks

Lag noko som varmar til høsten og som faller i smak hos dei aller fleste.

Du treng:

600 gr Varmrøykt Svanøylaks
350 gr salat, valgfri favoritt
6 rødbeter/gulbeter
6 stk sylta småløk
120 gr sylta sopp
(0,5 dl hvitvinseddik 1 dl sukker 1,5 dl vann)

Sennepsdressing:

1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 ss rødvinseddik
2 dl rapsolje

Slik gjer du det:

Bak betene i ovn med salt og olivenolje i ca 40 min på 200 grader. Skrell betene og kutt i bitar. Kok opp syltelaka, ha i renset høstsopp og løk. Sett til side i 5 min, sil av.

Bland eggeplomme, sennep og eddik i en bolle og spe i olje. Smak til med salt og pepper. Vend saman alle ingrediensene med 1 dl sennepdressing og halvparten av laksen. Resten av laksen leggast på toppen ved servering.