Turfjøl med varmrøykt Svanøylaks
Dette er ein ypperleg rett som egnar seg godt som turmat og er i tillegg enkel å pakke med seg.
Du treng:
600 gr Varmrøykt Svanøylaks
400 gr småpoteter
1 dl yoghurt naturell
½ bunt vårløk
1 stk stor fennikel
1 stk syrleg eple
4 ss sitronsaft
2 ss sukker
Slik gjer du det:
Kok småpotetene i lettsaltet vatn i ca 20-25 min til de er møre. Damp av vatnet godt etter koking. Avkjøl og kutt i skiver. Vend deretter inn yoghurt og vårløk. Smak til med salt og pepper. Kutt fenikkelen i to og ta ut stammen. Finsnitt med ein skarp kokkekniv eller ein mandolin. Kutt eplet i fyrstikktynne strimler. Bland sammen sukker og sitronsaft til dette er løyst opp. Bland saman fennikel, eple og sitrusjuicen og la den marinere i ca 5 min. Laksen deles i porsjonsbiter. Alt dette kan gjerast før ein legger ut på tur.