Varm røykelaks med asparges
Ein klassikar som dei fleste vil elske!
Du treng:
70-80 g røykelaks pr pers til forett
3-4 asparges pr pers
1 god ”klype” sommerkål
Hollandaise saus:
75 g mjukt/romtemperert meierismør
1 dl kremfløyte
2 eggeplommer
Sitronsaft, salt og pepper
Slik gjer du det:
Røykelaksen skjæres i passende porsjonsstykker. Stekes i ovnen på ca 70-80 grader i ca 15-20 min. Den skal så vidt begynne å flake seg. Asparges forvelles i kokende saltvann ca 1-2 min avhengig av størrelse. Sommerkålen finsnittast og steikast raskt i varm panne med smør. Smak til med salt, pepper og strø over litt finhakka gressløk.
Til sausen: Ha alt i ein kjele, varm opp sakte under konstant røring/pisking. Når sausen blir varm (litt før kokepunkt), tjuknar den til passe konsistens. Det er viktig at det ikkje koker, da sprekker/skill sausen seg. Smak til med sitron, salt og peppar.